LA COMPANYIA

Actualitat

Àngels Margarit /cia. MUDANCES és una estructura independent dirigida per Àngels Margarit, que es dedica a la creació i difusió d’espectacles de dansa, a la formació continuada per a professionals, a crear i organitzar projectes i activitats entorn la dansa.

Inici

Àngels Margarit /cia.MUDANCES neix a l’any 1985 i pren el nom del seu primer espectacle MUDANCES,  format per 5 ballarines, tres de les quals l’ Àngels inclosa, sortien de 5 anys de convivència creativa al grup col·lectiu Heura dansa contemporània, un dels grups pioners de l’estat. À. Margarit proposa MUDANCES amb l’interès de desenvolupar una escriptura coreogràfica pròpia, fonamentada en la recerca del moviment i la relació amb l’espai, així com la interacció amb altres disciplines com la fotografia, el vídeo, la música, els objectes, l’arquitectura, les arts plàstiques i visuals en general,

Les creacions

Amb els primers espectacles la AM/cia.MUDANCES rep un important reconeixement i projecció internacional de manera que les seves peces són coproduïdes i presentades a festivals i programacions de països d’arreu del món.
Amb  espectacles com MUDANCES, KOLBEBASAR, Corol.la, Suite d’estiu, Solo per Habitació d’Hotel, Tèrbola, El somriure, Solo por Placer es presenten a festivals com Springdanse d’Utrech,  Festival de Nouvelle danse de Montréal, Biennale de la danse de Lyon, Les Abesses Thèâtre de la Ville, Centre Georges Pompidou, i Thèâtre de la Bastille de Paris, Internationales Sommer festival Kampnagel a Hamburg, The Place de Londres,  Vooruit de Gent, Arts festival d’Adelaide,  Tanzweksttat Europa, Joint adventures de München, Mousonturm  theater de Frankfurt entre molts d’altres.
Al llarg de 30 anys AM/cia MUDANCES s’ha presentat a 27 països i amb més de 20 espectacles escènics ha desenvolupat també creacions en diferents formats com la sèrie Solo per habitació d’hotel, peces de videodansa, instal·lacions, projectes per a l’espai urbà, sites, recerca per a nous mitjans.També ha creat projectes per a públics jove i projectes comunitaris i de recerca urbana i social com URBS.

Els col·laboradors

Per a les creacions i la gestió hem comptat amb un equip de col·laboradors molt fèrtil i ben cohesionat, amb el qual hem pogut repetir i treballar de manera continuada, cosa que ha permès desenvolupar treballs amb la comoditat i profunditat que sorgeix de l’experiència en comú. Alhora que la curiositat ens ha portat a buscar complicitats més enllà de l’estructura.

La Formació

Per a Àngels Margarit la relació entre coreografia, interpretació i pedagogia han estat sempre vinculades de manera que les tres es retroalimenten i alhora originen noves fites i recerques, per aquest motiu Margarit dona habitualment tallers de tècnica, composició i repertori i col.labora amb diferents estructures pedagògiques nacionals i internacionals. Des de l’estructura AM/cia.MUDANCES s’han impulsat també programes de formació continuada com el m.a.p. i mòdulmap, on intervenen membres de la companyia i artistes o professors de prestigi internacional invitats a impartir workshops que permeten el creixement i aprenentatge continuat per part dels membres de la companyia,  alhora que van dirigits a la  comunitat de professionals,  la idea de compartir i transmetre esta constantment present en el nostre treball. Al llarg dels anys molts ballarins i estudiants han pogut participar, adquirir formació en noves tècniques o apropar-se al treball amb AM/cia. MUDANCES amb els programes m.a.p.
Al voltant dels espectacles per a públic jove Origami i flexelf, s’han desenvolupat materials pedagògics que és difonen a través de tallers per escoles i famílies.

Més projectes

Al costat dels projectes que continuen hi han projectes que han acabat el seu recorregut però han estat importants:TENSDANSA, festival internacional de dansa, organitzat per l’Ajuntament de Terrassa, conceptualitzat per Àngels Margarit i gestionat des de l’estructura de AM/ cia. MUDANCES, del qual es van realitzar cinc edicions del 2003 al 2007.  La edició del 2006 rep el premi del festival de Huesca a la millor programació de dansa d’Espanya.

AM/cia MUDANCES 25, Retrospectiva 1985/2010,Una retrospectiva que es va desplegar durant el 2010,  va incloure la recuperació i transmissió dels primers treballs a noves generacions d’intèrprets, gires i una presentació d’espectacles, conferències i vídeos durant tres setmanes al novembre del 2010 al Mercat de les flors de Barcelona. Es va començar un treball d’arxiu i recuperació de memòria de material audiovisual i gràfic  que va ser editat i presentat al 2012 en el llibre Àngels Margarit, editat per Liquid docs.

Els premis

Àngels Margarit ha rebut prestigiosos premis, els darrers han estat:
Premio Nacional de Danza a la creación  2010, atorgat per al Ministerio de Cultura espanyol.
Premi Current Works 2011/13, del govern federal de Suïssa, atorgat a la peça From B to B,  una amb col·laboració d’Àngels Margarit i el coreògraf suís Thomas Hauert.
Premi Butaca  al millor espectacle de dansa 2014 a Capricis, premi popular, votat pel públic.

Margarit_cia