Tallers i pràctiques per a nens


Back Àbac

Back Àbac és una peça creada amb ballarins i acròbates.
Parteix de tres eixos: la idea d’infinit, les mesures i la música de Bach.

Els tallers de Back Àbac estan pensats per compartir els materials i les eines que hem utilitzat per compondre la peça. Aquestes eines ens porten a la creació de moviment de manera individual i també amb interacció col·lectiva.
Jocs i construccions poètiques d’espai i temps amb els nostres cossos.

Les propostes sorgeixen a partir de conceptes de mesura, proporció, patrons, bucles, trames, ordre, caos, figures geomètriques dinàmiques i d’altres idees implícites en la música de Bach.
Tot són elements que trobem de manera comú en la dansa, la música, les matemàtiques o la geometria.

Aquesta pràctica ens proporciona activar la nostra Intel·ligència kinestèsica que ens permet percebre i comprendre l’espai del propi cos en relació a l’espai que habitem, en relació als altres cossos, objectes i formes que habiten l’espai que compartim.
També comprendre, incorporar, visualitzar o llegir la música des de d’una dimensió d’espai i cos.

Escoltem i llegim el cos des de la dansa i el moviment, treballem el cos i la dansa com a objectiu en si mateix, alhora que de manera transversal el connectem amb altres disciplines de coneixement que eixamplen el nostre imaginari i aconsegueixen una experiència i aprenentatge més integral.


FlexelF

Llibreta FlexelF


Origami

Dossier Origami – tallers

Projectes pedagògics amb el Mercat de les flors

Map To The Stars
APP del Mercat amb recursos pedagògics per dur la dansa a les escoles.
Web: Map to the Stars
2018

Per a CaixaEscena: Maleta didàcticaDan Dan Dansa
2015

Formació i pràctiques dins del Curs formació al professorat i recursos per a mestres.
Del 2008 al 2015


Escoles TÀNDEM – Fundació Catalunya/La Pedrera amb Mercat de les Flors a l’Escola Bàrkeno

Projecte ESCOLES TÀNDEM
En el projecte Tàndem Escola Bàrkeno + Mercat de les Flors-Graner, la dansa i el moviment artístic s’insereixen com a eix transversal dins el currículum de l’educació infantil i primària. Aquest projecte d’innovació educativa pretén crear espais amplis i sensibles, on el llenguatge de la dansa i les arts del moviment siguin el vehicle de l’aprenentatge en les diferents matèries que s’imparteixen a l’escola, així com una altra forma de descoberta i vivència.
2015/16/2017

Tallers oberts ESCOLES TÀNDEMPropostes al voltant de FlexelF


La llibreta


Una llibreta per imaginar l’espectacle com un escenari sobre paper.
Fes la teva pròpia llibreta.

Construccions


En aquest fragment treballem amb el cos els angles rectes i en fem construccions en grup.
Pots inventar construccions amb els cossos com portes, finestres, túnels i ponts amb els teus amics o en família utilitzant els angles que poden fer-se amb el cos.

Palíndrom


Aquí t’ensenyem els duets que hem construït per a aquesta peça i com juguem a canviar de direcció.
Saps què és un palíndrom? Un capicua. La paraula FlexelF és una paraula inventada i és capicua. Un palíndrom és una frase que es pot llegir i interpretar igual en les dues direccions, com un capicua. A les coreografies de FlexelF n’hi ha uns quants. T’has fixat en la peça de la música d’acordió? Aquesta peça es diu Palíndrom: la dansa comença, avança i, a partir de la meitat, torna enrere.

Cordes


Aquest fragment ofereix una visió zenital de la coreografia, basada en el moviment de les cordes que dibuixen paisatges i cal·ligrafies exòtiques.

Mandra


En aquesta dansa volem un cos mandrós, relaxat, flexible i flonjo. Juguem amb tot tipus de teixits, cortines, coixins per rebolcar-nos y crear moviments. Pensem la dansa de manera diferent quan la fem per a l’escenari d’un teatre o quan la fem per a la càmera. Aquí pots observar com es veuria des de dalt, en una visió zenital.
Pots provar de fer la teva dansa mandrosa, segur que trobes per casa materials tous i teixits per jugar.