Estances


ESTANCES és una instal·lació performativa que sorgeix a partir del material videogràfic documental i diaris de treball de les diferents versions de la peça Solo per a habitación d’hotel en el seu recorregut entre el 1989 -quan es va estrenar a l’hotel Subur de Sitges, dintre del fetival S.T.I. Sitges Teatre Internacional, 1989- i l’última versió creada el desembre del 2000, a l’Hotel Yokohama de Yokohama, Japó.

ESTANCES és en part una memòria d’aquesta dansa-instal·lació nòmada i efímera, concebuda com una intromissió de l’espectador en el propi espai de la representació, on assisteix, com a un voyeur accidental, a una escena que succeeix a l’interior d’una habitació d’hotel, descobrint la intimitat d’un personatge que està atrapat en el silenci dels seus pensaments, dels seus moviments, de la seva espera, de la seva soledat.

ESTANCES però, transcendeix la idea de l’habitació per esdevenir totes les habitacions d’hotel i fixar-se en les distàncies entre l’espai interior dels hotels i l’entorn urbà on es situen. Fem un viatge a través dels hotels, les habitacions i les vistes des de les finestres de diferents ciutats on s’ha fet la peça. Descobrim l’homogeneïtat d’aquests espais estàndard que són els hotels, i fins i tot les ciutats, només contrastada pel tarannà dels seus habitants.

ESTANCES succeeix en un temps continuat on diferents seqüències de vídeo, dansa o accions de durades diverses es repeteixen; no hi ha un principi i un final determinat, sinó que el visitant decideix el temps i l’atenció de la seva mirada.

Concepte Àngels Margarit, Núria Font
Direcció i espai escènic Àngels Margarit
Muntatge videogràfic Núria Font
Intèrpret i coreografia vídeo Àngels Margarit
Intèrprets, ballarines Mercè Recacha, Natalie Labiano
Música Joan Saura
Fado Argentina Santos
Imatges gravacions vídeo Núria Font, Walter Verdin, Àngels Margarit, Ferran Capella, TV Australiana, Yoshiyuki Konno
Col·laboració en l’edició i muntatge vídeo Adolf Alcañiz – Metrònom Lab
Fotografia Carme Masià Estel Margarit
Muntatge espai escènic Pere Milán
Tècnic de so i de vídeo Marc Ases
Producció ESTANCES Montserrat Prat
Equip de gestió Meritxell Bausà Montserrat Llabrés David Márquez

Estances és una producció d’ Àngels Margarit / cia. Mudances, de Núria Font i de STI creació contemporània 2003.

Lloc i data de l’estrena

STI creació contemporània 2003 Edifici Miramar, Sitges (Espanya) 31 de maig de 2003


Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank


La danza de Àngels Margarit consigue abrir las ventanas del Festival de Teatre de Sitges. “Estances” de la directora de la compañía Mudances, mejor propuesta del certamen. Una maravilla que establece su núcleo expresivo en el espacio más universal, por uniforme y habitado, que existe: la habitación de hotel. Gran precisión del uso del formato que usa en cada momento… ha dado con una veta desde donde expresar lo que muy pocas veces uno puede.

Pablo Caruana,  La Razón, Sitges, 2 juny 2003

Tres sales per mostrar la seva idea de l’espai, la fragilitat de la intimitat i el doble tall de la solitud. (…) Margarit ha posat en pràctica un concepte de dansa que busca una nova relació entre el cos i el territori, entre el ballarí i l’espai.

Juan Carlos Olivares, Avui, Sitges, 2 juny 2003