Creadors En residència

 

Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts proposa als creadors residents que concebin projectes inèdits i específicament pensats per ser desenvolupats juntament amb un grup d’alumnes d’ESO. Els creadors intervenen als instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia; i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge. Amb la finalitat de concretar-los i compartir-los s’han creat els blocs.

A través d’aquesta posada en contacte directe entre art i educació, l’objectiu del projecte és triple:

  • Propiciar que els alumnes descobreixin els processos propis de la creació contemporània a partir del contacte i el diàleg continuat amb un creador, i que reflexionin sobre l’art a partir de la pròpia experiència.
  • Promoure i generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques.
  • Afavorir que els instituts esdevinguin de manera activa espais per a la cultura, l’art i el pensament, lloc d’acollida de la creació i espai per a l’experimentació i la innovació artístiques.

Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts es va iniciar el 2009-2010 amb tres residències. El 2010-2011 es van portar a terme cinc, i el 2011-2012, tres. A través del web i dels blocs es poden seguir els processos de creació de les residències de les tres edicions.

En l’actual edició 2012-2013,  Àngels Margarit participa en aquest projecte amb una residència al Institut Joan Coromines.

El procès de creació portat a terme juntament amb els alumnes de 4t d’Eso de l’Institut Joan Coromines es pot seguir a través del seu bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *