L’espai del cos i el cos a l’espai – master class

Aquest curs és una aproximació al llenguatge i eines de composició que Àngels Margarit ha anat elaborant a través dels seus solos i les diferents creacions per a la companyia MUDANCES.
Es divideix en dues parts. En la seva vessant més formal, la primera part, és una classe tècnica que parteix d’un escalfament que va de dins a fora i de baix a dalt, a base d’estiraments i col·locació de l’estructura del cos, i busca l’eficiència i l’organicitat del moviment. És especialment important el treball del terra com a suport i els anclatges i projecció del moviment a l’espai. Es fa treball a terra i al centre i es desenvolupen i aprenen seqüències de moviment més complexes, dinàmiques i desplaçades per l’espai.
La segona part proposa un laboratori orientat cap a la composició, la improvisació i el joc, posant un èmfasi especial en la percepció i exploració de l’espai, com a experiència compartida, com a element essencial d’una escriptura física: pensem en el cos com a territori i paisatge, com a espai que es transforma i transforma, en relació amb ell mateix i amb els altres.
Aquesta segona part cerca ampliar els registres físics que utilitzem al moure’ns, el treball és individual a partir de les característiques i habilitats particulars de cada ballarí i també amb parelles i/o grups per produir situacions de composició compartida interaccionant amb el grup. El darrer dia la sessió serà oberta i s’invitarà al públic a participar en algunes propostes dels participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *